Splošni pogoji poslovanja

Ta stran določa pravice in obveznosti lastnika in uporabnikov spletne strani www.prem-house.si. Določeni so tudi način in pogoji uporabe vsebin ter funkcionalnosti omenjene spletne strani. Zapisani splošni pogoji veljajo za celotno spletno mesto.

PREM house je lastnik strani in prodajalec artiklov na strani www.prem-house.si  

Lastnik si bo prizadeval, da bodo podatki, objavljeni na spletnem mestu www.prem-house.si, točni. Ne prevzema odgovornosti za napake ali opustitve v vsebini spletnega mesta, obenem pa ima pravico do sprememb, dopolnitev in posodobitev vsebine.

Lastnik strani lahko splošne pogoje uporabe spreminja. Spremembe začnejo veljati in so za uporabnike zavezujoče z naslednjim dnem po objavi na spletni strani www.prem-house.si. Lastnik bo uporabnike ažurno obveščal o spremembi splošnih pogojev.

Naročilo

PREM house nudi svojim strankam široko izbiro krmil, opreme za konje, opremo za jahače, prav tako hrano za pse in mačke. S klikanjem na izdelek ali opis izdelka pride kupec do opisa izdelka. S klikom na simbol vozička za nakup je izdelek položen v virtualno nakupovalno košarico. S klikom na gumb “nakupovalna košarica”, postavljenem v spletni trgovini na desni strani zgoraj, pride kupec do pregledne strani in lahko vsakokrat preveri, kateri izdelki se nahajajo v njegovi virtualni nakupovalni košarici in po potrebi lahko vnese popravke. Če želi kupec svoj nakup zaključiti, mora podati vse potrebne podatke, da bo naročilo izvedeno, tako pridobi stranka seznam svojega naročila z navedeno ceno ter podatke o dostavni službi in stroških pošiljanja. Naročilo je zaključeno s klikanjem naprej na blagajno, kjer se potrdi naročilo, s tem je oddana zavezujoča ponudba. Kupec dobi na svoj e-mail podatke o nakazilu. Po nakazilu gre naročilo v obdelavo in pripravo na prevzem ali odpošiljanje.

Povpraševanje 

Povpraševanje je namenjeno za izdajo predračuna in dogovora o dostavi, katerega skleneta po izdanem predračunu. Za izdajo predračuna je potrebno izpolniti polje z imenom in priimkom, mailom in telefonsko številko.

Omejitev osebne in nekomercialne uporabe

Podatke s spletne strani www.prem-house.si lahko uporabniki uporabljajo le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, prikazovanje, izvajanje, oddajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki so del spletne strani. Le v primeru pisnega dovoljenja lastnika spletnega mesta je dovoljeno drugače.

Varovanje zasebnosti

Za kakovostno obdelavo vašega naročila moramo vaše podatke shraniti in jih posredovati podjetjem, ki so zadolžena za dostavo (npr. podjetja za dostavo, banke). Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali nepooblaščenim tretjim osebam zunaj podjetja.

Ko uporabnik vpiše osebne podatke za izdajo povpraševanja mora vpisati vse zahtevane podatke. Ti morajo biti točni in pravilni. Lastnik strani je zagotovil ustrezen nadzor za varovanje in upravljanje s temi podatki. Zagotovil bo zasebnost uporabnikov in njihove podatke uporabljal skladno z veljavno zakonodajo in s pravilnikom o varovanju osebnih podatkov.

Omejitev odgovornosti

Za vse aktivnosti, ki so storjene za namen izdaje predračuna, je odgovoren njegov lastnik. Če se zgodi, da nekdo nepooblaščeno uporabi ime in priimek, mail in telefonsko številko (ali če gre za utemeljen sum), mora o tem takoj obvestiti lastnika spletnega mesta www.prem-house.si.Ta ni odgovoren za kakršnokoli izgubo ali škodo, ki bi jo uporabnik utrpel zaradi nepooblaščene uporabe njegovih podatkov. Uporabnik se zaveže, da bo spletno stran www.prem-house.si uporabljal v skladu z omenjenimi pogoji uporabe, da bo upošteval pravila in obvestila, ki bodo objavljena na spletni strani.

Zbiranje osebnih podatkov

Ko uporabnik pošlje povpraševanje, mora v polja vnesti določene podatke, ki se od njega zahtevajo. Upravljavec spletne strani jih predlaga zato, da vam lahko izboljša uporabniško izkušnjo in skrajša čas odpreme predračuna za določeno naročilo.

Spletno mesto www.prem-house.si začasno beleži podatke, da izboljša učinkovitost in zanesljivost oddanega povpraševanja. Osebni podatek z imenom in priimkom, mailom in telefonsko številko se uporabi izključno za podajo predračuna, za katerega se je izvršilo povpraševanje. V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov lastnik spletne strani zagotavlja, da bo osebne podatke uporabnikov uporabljal za omogočanje storitev spletnega mesta www.prem-house.si.

Načini plačila

V spletni trgovini www.prem-house.si lahko plačujete na naslednji način:

 • plačilo po (pred)računu na TRR (položnica, elektronska banka),
 • plačilo po prevzetju (zaračunan dodaten strošek odkupnine),
 • gotovinsko na prevzemnem mestu

Naročilo bo odpremljeno po predhodnem nakazilu in dogovoru prevzema opisanega v rubriki ˝dostava˝.

Dostava

Dostava po Sloveniji:

 • GLS, po odpremi in dobavi označeni na artiklu je čas dostave 1- 5 delovne dni.
  Cena:
  0-5kg = 3,5€
  5-15kg = 4,20€
  15-30kg = 5€
  30-55kg = 11€
  55-80kg = 16€

  Ob naročilu nad 80€ (ne velja za krmila) je dostava na vaš naslov brezplačna.

 • Možnost osebnega prevzema v Mariboru, Radvanjska cesta 89 (po predhodnem dogovoru na tel.: 070 292 202)

Varstvo pravic potrošnikov

Spletna trgovina www.prem-house.si skrbi za varstvo pravic potrošnikov. Potrošnik se ne more odpovedati pravicam, ki so mu priznane z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1). Določbe pogodb, ki so manj ugodne za potrošnika, kot določbe Zakona o varstvu potrošnikov so neveljavne in namesto njih veljajo določbe Zakona o varstvu potrošnikov. Določbe teh Splošnih pogojev (v nadaljevanju: »Splošni pogoji«), ne izključujejo ali omejujejo kakršnih koli pravic potrošnikov, ki so jim dodeljene na podlagi določb veljavnih zakonskih predpisov. Morebitne dvome je potrebno razlagati v korist potrošnika. V primeru nenamerne neskladnosti določb Splošnih pogojev z zgoraj navedenimi zakonskimi določbami, le-te prevladajo in jih prodajalec uporabi. 

Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Reklamacija

V primeru, da ste prejeli izdelek, ki vam ne ustreza, ga takoj reklamirajte (8 dni od prejema) s priloženim računom, neodprtega in nepoškodovanega. Stroške vračila, poštnine in dodatek za plačilo po povzetju plača kupec, stroške zamenjave pa prodajalec.
Če zamenjava ne bo mogoča, vam bomo vrnili denar za artikel.
V kolikor se zgodi, da je artikel ob vračilu uporabljen, odprt, poškodovan, si prodajalec pridržuje pravico in ne vrne kupnine.

Spletni piškotki

Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, ki so potrebni za osnovne funkcionalnosti spletnega mesta. To so piškotki, ki omogočajo predvsem analizo brskanja po spletnem mestu.

Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta se strinjate z naložitvijo teh piškotkov.

Piškotki so alfa numerični znaki za identifikacijo, ki se preko vašega spletnega brskalnika prenesejo na vaš trdi disk. Številni procesi v e-poslovanju niso izvedljivi brez te tehnologije. Tako je npr. pri spletnem nakupovanju virtualna košarica na vseh policah s pomočjo piškotkov.

Po vaši oddaji naročila, uporabimo tako imenovane »sezonske piškotke«, s katerimi vas je mogoče identificirati v času vašega obiska. Po končanju piškotki samodejno potečejo.

Medtem ko kupujete se uporabijo trajni piškotki, ki se prenesejo na vaš trdi disk. To našim sistemom omogoča, da shranijo vašo nakupovalno košarico za čas vašega nakupa in tudi za kasnejše obiske naše trgovine (do 90 dni). Služijo tudi za prepoznavanje zlorab, kot npr. nalaganje dvojnega računa. S pomočjo piškotkov shranimo tudi pojme, ki ste jih nazadnje vnesli v iskalnik, tako da vam lahko prikažemo nazadnje iskane pojme. V mobilni trgovini se piškotki dodatno uporabljajo zato, da vas lahko pozdravimo na domači strani, prikažemo naročila zadnjih sedmih dni in njihov status in za samodejno izpolnitev vašega e-naslova.

Trajni piškotki sami po sebi ne vsebujejo osebnih podatkov. Ime, e-mail ali IP naslov itd. niso shranjeni v njih. Pri vaši uporabi ne pride do gradnje profila posameznika.

V vašem brskalniku lahko deaktivirate shranjevanje piškotkov, omejite na določene spletne strani, ali pa brskalnik nastavite tako, da vas opozori, ko je poslan piškotek. Piškotke lahko tudi kadarkoli izbrišete s trdega diska vašega računalnika. Prosimo upoštevajte, da v primeru zavrnitve določenih piškotkov nekatere storitve niso možne. Podrobnejše informacije o tem, kako nastavite brskalnik na temo piškotkov, boste našli v vašem brskalniku.

Pogled v vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke izključno obdeluje samo PREM house v namen za izdajo (pred)računa.

Vaša pravica do informacij

Pravico imate brezplačno zahtevati pisno informacijo o tem, katere osebne podatke o vas hrani PREM house. Po posredovanju informacij bodo vsi popravki, zaprtja ali izbrisi – če so v skladu z zakonom – izvedeni. V primeru vprašanj glede varovanja podatkov, nas kontaktirajte preko spletnega naslova.

Reševanje sporov

Za reševanje vseh morebitnih sporov v zvezi s spletnim mestom www.prem-house.si je pristojno sodišče v Mariboru.

Splošne informacije

Vsebine spletnega mesta www.prem-house.si so avtorsko delo, razen vsebin, ki jih vnesejo uporabniki. Vse pravice so pridržane.

Vprašanja v zvezi s Splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta www.prem-house.si lahko uporabniki pošljejo po el. pošti na naslov: info@prem-house.si

Fotografije na strani

Fotografije, ki so uporabljene na prvi strani spletne strani www.prem-house.si so prenesene iz strani Unsplash in za njih si ne lastimo nikakršnih avtorskih pravic.

Podatki o podjetju

PREM house, trgovske storitve, Laura Premzl s.p.
Radvanjska cesta 89
SI – 2000 Maribor

Elektronska pošta: info@prem-house.si
Tel: 070 292 202

ID št. za DDV: SI12584665
Matična št.: 9134905000

Poslovni račun:
SI56 6100 0002 7159 280
BIC/SWIFT: HDELSI22